Saçlarınız için Ekstra Koruma Nasıl Sağlanır

heading_title

Boya kullanmaktan kaçının.

Saç boyasında saçınıza zarar verebilecek birçok kimyasal vardır ve çok sık yapılırsa bu hasarı onarmak neredeyse imkansızdır. İsterseniz, doğal saç renginize sadık kalın, ancak boyamanız gerekiyorsa, seyrek yapın ve doğal renginizin üç tonuna sadık kalın.

 

Saçınızı güneşten koruyun.

Şaşırtıcı bir şekilde, güneş saçınıza cildinize zarar verdiği gibi zarar verebilir. Çok fazla güneş saçınızı kurutabilir, özellikle de saçınıza renk uygulanmışsa, uzun süre dışarıda olduğunuzda saçınızı bir şapka ile kaplamayı deneyin veya SPF korumalı bir saç spreyi kullanın.

 

Sıkıca sarılmış saçlardan kaçının.

Koşarken saçlarınızı at kuyruğu veya örgü yapmak her zaman uygundur, ancak saçlarınızı çok sıkı çekmemeye dikkat edin, bu da hasara ve kırılmaya neden olabilir. Bu stilleri saçlarınızda uygulamak iyidir, ancak her zaman saçlarınızı geceleri serbest bırakın ve her gün yapmaktan kaçının.

 

Saçınıza doğal ilaçlar uygulayın.

Saçınızın kalitesini artırmak için satın alabileceğiniz birçok farklı saç ürünü vardır, ancak saçlarınız için en iyi şeylerden bazıları mutfakta bulunabilir:

Zeytinyağı: Ilık zeytinyağı kuru saçı nemlendirmeye yardımcı olur. Saçınıza uygulayın ve 45 dakika bekletin, sonra şampuanlayın ve durulayın.

Çay: şekersiz, demlenmiş çay saçınıza parlaklık kazandırabilir ve doğal renginizi geliştirebilir. Bir duşta şampuanı duruladıktan sonra saçları doğal renginize (esmerler için siyah çay, sarışınlar için papatya çayı) karşılık gelen bir çay ile durulayın.

Hindistan cevizi yağı: Bu doğal bir saç kremi görevi görür. Isıtılmış hindistancevizi yağını alın ve saçlara uygulayın, otuz dakika bekletin. Sonra şampuanla durulayın.

Bal: Bal doğal bir nemlendiricidir ve saç köklerinin güçlendirilmesine yardımcı olabilir. Eşit miktarda bal ve şampuanı karıştırın ve durulayın.

 

Vücudunuzun geri kalanına iyi bakın.

Bu bariz şeylerden biridir, ancak sağlıklı saçlara sahip olmak için sağlıklı bir vücuda sahip olmanız gerekir, bu da doğru yemek ve doğru besinleri almak anlamına gelir. Saç, vücudunuzun başka bir parçası olduğundan, gücü ve büyümeyi korumak için belirli besin maddelerine ihtiyaç duyar. Saçınızı iyileştirmek için bazı besinler şunlardır:

Esansiyel yağ asitleri: keten tohumu yağı, somon, ton balığı, ceviz ve badem

B6 Vitamini: muz, patates ve ıspanak

Protein: balık, tavuk, yumurta ve soya ürünleri

Folik asit: taze meyve ve sebzeler, özellikle turunçgiller ve domateslerin yanı sıra tam tahıllar, fasulye ve mercimek

 

Stres ve sigara içmek saçlarınızı donuk ve kırılmaya eğilimli yaparak da hasara neden olabilir, bu nedenle mümkünse bunlardan kaçının.

İlgili Gönderi

Kendinize ve Saçınıza Bakmak

Kendinize ve Saçınıza Bakmak

Nasıl haftada bir yüz maskeleri kullanmak teninizi aydınlatabilirse, saç maskeleri kullanmak da saçınıza gerçekten fayda sağlayabilir. Buklelerinizin nispeten sağlıklı olduğunu düşünseniz bile

Kıvırcık Saçların Bakımı

Kıvırcık Saçların Bakımı

Kıvırcık saçlar normal saçlardan daha kurudur ve bu nedenle yıpranmaya daha yatkındır. Kıvırcık saçlarınız varsa, şampuanlama işlemi sırasında saçlarınızı hafifçe beslemek iyi bir

Rutin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Rutin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Her insanın farklı saçları vardır ve genellikle farklı şekillerde tedavi edilmesi ve ilgilenilmesi gerekir. Ona en iyi şekilde bakmak için ne tür saçlara sahip olduğunuzu öğrenin.