Kendinize ve Saçınıza Bakmak

heading_title


Saçınızın Bakımı

Nasıl haftada bir yüz maskeleri kullanmak teninizi aydınlatabilirse, saç maskeleri kullanmak da saçınıza gerçekten fayda sağlayabilir. Buklelerinizin nispeten sağlıklı olduğunu düşünseniz bile haftada bir saç maskesi uygulamayı alışkanlık haline getirmek iyi bir fikirdir. Unutmayın, önlemek tedavi etmekten daha kolaydır. Piyasada birçok saç maskesi var, bu yüzden yaşam tarzınıza en uygun olanı seçmek en iyisidir. Uyuyan maskelerden ve yıkayıcı maskelerden saç kremi olarak adlandırılan diğer maskelere kadar - alışveriş yapmak ve hangilerinin programınıza uyduğunu görmek en iyisidir.


Düzenli kırpmalar planlayın.

Saçlarınızı sık sık kesmek daha hızlı uzamasına neden olmazken, saçlarınızı düzenli olarak düzeltmek uzunluğunu korumaya yardımcı olacaktır. Hasarlı uçların kilitlerini ortadan kaldırmak ve ayrık uçların yeniden ayrılmasını önlemek için saçlarınızı 6 ila 8 haftada bir kesin. Bu saç kesme programını sürdürdüğünüzde, her seferinde sadece saçlarınızın yaklaşık ½ santim kesilmesi gerekecektir.

 

Daha az şampuan.

Saçınızı şampuanlamak doğal, besleyici yağların saç derisini soyar. Bu yağlar uzun saçlarınızın sağlığını sağlar. Şampuan kullanmayı tercih ederseniz, ürünü haftada 2 ila 3 kez uygulayın ve her zaman saçınızı yumuşatın. Şampuandan kaçınmak isterseniz, ürünü temizleme kremi ile değiştirin.

Şampuanı her zaman doğrudan kafa derisine ve saç kremini saçınızın uçlarına uygulayın.

 

Saçınızı dikkatlice kurutun.

Duştan sonra, saç uçlarınızdaki fazla suyu bir havlu ile sıkın. Uzun saçlarınızı çözmek için geniş dişli bir tarak kullanın. Mümkünse fön makinesini çekmecede bırakın ve saçlarınızı kurulayın.

Saçlarınızı bir havluyla kabaca ovmaktan kaçının; bu, kıvrılma ve bölünmüş uçlara yol açar.

Normal havlulardan daha az sert ve zarar verici olan havluları seçin. Saçlarınızı kurutmak için mikrofiber havlular kullanın.

 

Sağlıklı bir diyet yapın.

Diyetiniz saçınızın sağlığını etkiler. Uzun saçlarınıza sağlıklı bir parlaklık kazandırmak için bol miktarda su için ve A, B, C, D, E ve K vitaminleri açısından zengin bir diyet uygulayın.

A, C, E ve K vitaminleri alımınızı artırmak için daha fazla mango, lahana, ıspanak, tatlı patates, avokado ve elma tüketin.

B ve D vitamini alımınızı arttırmak için daha fazla hayvansal ürün yiyin. Bunlara balık ve süt ürünleri dahildir.

 

Sıkı toplanmış saç stillerinden kaçının.

At kuyruğu, örgüler ve üst düğümler sevimli ve şık olsa da, bu saç tellerinin saçınıza yerleştirdiği gerilim hasara neden olabilir. Uzun saçlar için en uygun stil saçlarınızı yıpratmamaktır. Eğer yukarı ve geri çekmeyi tercih ediyorsanız, düşük bir chignon veya at kuyruğu tercih edin ve saçı çok sıkı sarmayın.

 

Saçınızın sürtünmeye maruz kalmasını azaltın.

Saçlarınız belirli kumaşlara sürtünce ortaya çıkan sürtünme bölünmüş uçlara neden olur. Kürk, taklit kürk veya yün giyerken saçlarınızı alçak bir topuz haline getirin veya yana doğru şekillendirin.

İlgili Gönderi

Kıvırcık Saçların Bakımı

Kıvırcık Saçların Bakımı

Kıvırcık saçlar normal saçlardan daha kurudur ve bu nedenle yıpranmaya daha yatkındır. Kıvırcık saçlarınız varsa, şampuanlama işlemi sırasında saçlarınızı hafifçe beslemek iyi bir

Rutin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Rutin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Her insanın farklı saçları vardır ve genellikle farklı şekillerde tedavi edilmesi ve ilgilenilmesi gerekir. Ona en iyi şekilde bakmak için ne tür saçlara sahip olduğunuzu öğrenin.

Saçlarınız için Ekstra Koruma Nasıl Sağlanır

Saçlarınız için Ekstra Koruma Nasıl Sağlanır

Saç boyasında saçınıza zarar verebilecek birçok kimyasal vardır ve çok sık yapılırsa bu hasarı onarmak neredeyse imkansızdır. İsterseniz, doğal saç renginize sadık kalın,