Kıvırcık Saçların Bakımı

heading_title

Yıpranmış saçlar için tasarlanmış şampuan ve saç kremi kullanın.

Kıvırcık saçlar normal saçlardan daha kurudur ve bu nedenle yıpranmaya daha yatkındır. Kıvırcık saçlarınız varsa, şampuanlama işlemi sırasında saçlarınızı hafifçe beslemek iyi bir fikirdir. Saç için daha az katkısı olan daha hafif malzemeler içeren yıpranmış saçlar için yapılmış şampuanlar satın alın.

Eczane ürünleri değil, salon ürünleri satın aldığınızdan emin olun; eczane şampuanları ve saç kremleri genellikle seyreltilir, böylece daha az etkili olur.

Kuru veya hasarlı saçlar için bir şampuan bulamazsanız, bazı mağazalar özellikle kıvırcık saçlar için şampuan satar. Bu şampuanlardaki formül, hasar görmüş saçlar için satılan çoğu üründeki formüle benzer.

 

Saçınızı şampuanlamayı sınırlayın.

Kıvırcık saçlarınız varsa, her gün şampuanlamamalısınız. Kıvırcık saçlar genellikle kuru olduğundan, düz saçlar kadar sık yıkanmasına gerek yoktur. Çok sık şampuanlama saçınızı kurutabilir ve daha donuk görünmesine neden olabilir.

Saçınızı haftada iki defadan fazla şampuanlayın.

Şampuan yaptığınızda, daha sonra bazı karışıklıklar bekleyebilirsiniz. Kıvırcık saçlar birbirine karışır. Saçınıza zarar vermemek için hafifçe fırçalayın.

 

Saçlarınızı düzenli olarak yıkayın.

Birlikte yıkama, saçınızı duşta yumuşatmak, ancak şampuan eklememek anlamına gelir. Bu, özellikle diğer saç tiplerinden daha sık yenilenen neme ihtiyaç duyduğu için kıvırcık saçlar için yararlı olabilir.

Bir saç kremi seçmeden önce ürün etiketlerini okuyun. "-One" ile biten bileşenler olan silikon bazlı bileşenler içeren ürünlerden kaçınılmalıdır. Bu ürünler saçınıza çok sert olacaktır.

Saçınızı yumuşattıktan sonra nasıl hissettirdiğini görün. Saçlarınız süngerimsi veya aşırı yumuşak hissediyorsa, aşırıya kaçıyor olabilirsiniz. Genellikle sadece çeyrek büyüklükte bir damla kremi gerekir.

Dermatitiniz varsa, birlikte yıkama durumunuzu daha da kötüleştirebilir. Birlikte yıkamaya başlamadan önce bir dermatologla konuşun.

Birlikte yıkama saçınıza nem katmak için harika olsa da, temizlemediğini unutmayın.

 

Saçınız kuru veya hasarlı hissedildiğinde derin bakım uygulayın.

Kurumuş kıvırcık saçlarda nemi yenilemek için derin bakım uygulamaları önemlidir. Saçlarınız kıvırcık ve kuru hissetmeye başlarsa, derin bir bakım tedavisi yapın ve yardımcı olup olmadığını görün.

 

Duşa girmeden önce saçınıza saç kremi uygulayın.

Saçınızı tamamen kaplayan başınızın üzerine bir duş başlığı yerleştirin. Duştan gelen ısı ve buhar, saç kremi neminin kilitlenmesine yardımcı olur.

İşiniz bittiğinde, saç kremini durulayın ve her zamanki gibi fırçalayın.

Daha derin bir iklimlendirme tedavisi için, saç kremi işlerken ısıtılmış bir kurutucunun altında oturun.

 

Kıvırcık saçları kurutmak için bir tişörtün üzerine bir havlu kullanın.

Kıvırcık saçlar bir havlu ile kurutulmayabilir. Bir havlu saçınızı tahriş ederek kabarmaya neden olabilir. Bunun yerine, hafifçe kurulamak için hafif bir tişört kullanın.

İdeal olarak, daha hafif bir malzemeden yapılmış bir tişört almalısınız.

İlgili Gönderi

Kendinize ve Saçınıza Bakmak

Kendinize ve Saçınıza Bakmak

Nasıl haftada bir yüz maskeleri kullanmak teninizi aydınlatabilirse, saç maskeleri kullanmak da saçınıza gerçekten fayda sağlayabilir. Buklelerinizin nispeten sağlıklı olduğunu düşünseniz bile

Rutin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Rutin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Her insanın farklı saçları vardır ve genellikle farklı şekillerde tedavi edilmesi ve ilgilenilmesi gerekir. Ona en iyi şekilde bakmak için ne tür saçlara sahip olduğunuzu öğrenin.

Saçlarınız için Ekstra Koruma Nasıl Sağlanır

Saçlarınız için Ekstra Koruma Nasıl Sağlanır

Saç boyasında saçınıza zarar verebilecek birçok kimyasal vardır ve çok sık yapılırsa bu hasarı onarmak neredeyse imkansızdır. İsterseniz, doğal saç renginize sadık kalın,